Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Αιχμές κατά Βενιζέλου – Η Δημοκρατία και ο λαός δεν εκβιάζονται

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Αιχμές κατά Βενιζέλου – Η Δημοκρατία και ο λαός δεν εκβιάζονται
Συνάρτηση πολλών παραγόντων το εάν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές
Σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε πως η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με εκβιαστικά διλήμματα, να λειτουργεί μέσα από απειλές πολιτικής αστάθειας.
«Όσοι επιλέγουν να αναδεικνύουν τέτοια διλήμματα κάνουν πολιτικό λάθος. Η δημοκρατία και ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζονται» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το δίλημμα που ανέδειξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ότι, αντίθετα, αυτά τα διλήμματα γυρίζουν σε βάρος εκείνων που τα εξακοντίζουν στο λαό.
Επιπλέον, ο κ.Κουβέλης χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή ή τουλάχιστον επικίνδυνη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, πως ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί καλά πριν ψηφίσει, αναλογιζόμενος τι γίνεται στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως ο αναπληρωτής υπουργός είναι ο υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών.
«Αν θα πάμε σε εκλογές είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων» τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι εκείνο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, είναι η λήψη νέων μέτρων.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, οι οποίες δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ πρότεινε έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, αναδιάταξη εκλογικών περιφερειών,  ασυμβίβαστο της ιδιότητας των υπουργών με εκείνη του βουλευτή και μείωση του αριθμού των βουλευτών.
Ο κ.Κουβέλης στην εισαγωγική παρέμβασή του ανέφερε ότι οι προτάσεις αυτές δεν σχετίζονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος και επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά για τις σχετικές προτάσεις του, είπε, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι αυτή την ώρα, όσοι μιλάνε για συνταγματικό λαϊκισμό, το Σύνταγμα δεν μπορεί να ασφυκτιά σε διαδικασίες προεκλογικού αγώνα.
Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην υπουργός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος μαζί με τον κ.Κουβέλη εξέφρασε την άρνηση του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και για την επαναφορά του θεσμού της Γερουσίας
Συγκεκριμένα, για το θεσμό της Γερουσίας ο κ. Μανιτάκης ανέλυσε πως δεν είναι στη δική μας παράδοση, έχει αριστοκρατική καταγωγή αυτό το σώμα. Αναρωτηθηκε σε τι θα εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης