Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης (κύπριος πρόεδρος) - Έχω το ίδιο όραμα με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ν. Αναστασιάδης (κύπριος πρόεδρος) - Έχω το ίδιο όραμα με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Όραμά μου είναι μια χώρα όπου τα παιδιά και τα εγγόνια μου δεν θα αξιολογούνται βάσει της εθνικής καταγωγής τους και της θρησκείας τους,  αλλά βάσει των άρχων και του χαρακτήρα τους, τόνισε
Με το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ συνέκρινε το δικό του όραμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, «όραμά μου είναι μια χώρα όπου τα παιδιά και τα εγγόνια μου δεν θα αξιολογούνται βάσει της εθνικής καταγωγής τους και της θρησκείας τους,  αλλά βάσει των άρχων και του χαρακτήρα τους».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο πατέρας μου έσωσε Τουρκοκύπριους από φανατικούς Ελληνοκύπριους το 1974», σημειώνοντας ότι «προέρχομαι από ένα χωριό όπου ζούσαν μαζί Έλληνες και Τούρκοι. Η οικογένειά μου είχε αδελφικές σχέσεις με Τουρκοκύπριους, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ. Ως Κύπριος πολίτης, ως Κύπριος πολιτικός θέλω την επανένωση της πατρίδας», δήλωσε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «κάθε μέρα που περνά με άλυτο το Κυπριακό είναι θλιβερή μέρα για τους Κυπρίους», ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του σημείωσε ότι «η ημέρα που θα κηρυχθεί επισήμως μη λύση θα είναι ημέρα πένθους, θυμού και ντροπής».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «ούτε θέλει να σκέφτεται» το σενάριο να μην υπάρξει λύση στο Κυπριακό και συμπλήρωσε ότι έχει «θετική εντύπωση» για τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.
Ερωτηθείς για το γεγονός της μη αποδοχής από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς  Έρογλου, προηγούμενης συμφωνίας των δύο πλευρών σχετικά με την εκ περιτροπής προεδρία και το περιουσιακό, μετά την επανένωση του νησιού, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το έγγραφο του ΟΗΕ σχετικά με τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία μετά το 2008. Αντίθετα, δεν είναι έξυπνο και ωφέλιμο να αγνοήσουμε τα θετικά στοιχεία, απόψεις και μέτρα, που συμφωνήθηκαν και από τις δύο πλευρές και έχουν υποβάλει τα Ηνωμένα Έθνη εδώ και 40 χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης