Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές αλλά θα διασώσει τα προσχήματα στις δημοτικές – Γιατί η συντριβή θα ευνοήσει την δημοκρατία

Το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει  στις ευρωεκλογές αλλά θα διασώσει τα προσχήματα στις δημοτικές – Γιατί η συντριβή θα ευνοήσει την δημοκρατία
Η δικαιοσύνη της δημοκρατίας θα αποδοθεί στις ευρωεκλογές και δεν θα είναι η μόνη δικαιοσύνη που θα αποδοθεί.
Το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί στις ευρωεκλογές.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι και δεν θα αλλάξει η κυρίαρχη η καλύτερα η μοναδική τάση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών θα διασώσει μερικώς τα προσχήματα αλλά σε επίπεδο ευρωεκλογών θα συντριβεί στην κυριολεξία με ποσοστά της τάξης του 5,5% με 6,5%.
Ήδη ο Βενιζέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άμεσα και έμμεσα έχει προειδοποιήσει ότι αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ υποχωρήσει κάτω του 10% θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρηματολογία αποτελεί την απόλυτη κατάπτωση του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.
Ο Βενιζέλος….επικαλείται την κυβερνητική σταθερότητα για να διασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ αξιοπρεπές ποσοστό ήττας.
Όμως η ιστορία δεν θα κάνει την χάρη στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι ορθό το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί και είναι επίσης γεγονός ότι όπως το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την ΝΔ για να διατηρηθεί ζωντανό στην εξουσία έτσι και η ΝΔ χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ ως κυματοθραύστη της λαϊκής αγανάκτησης για τα προγράμματα  λιτότητας.
Όμως η ιστορία ως τιμωρός θα έρθει να παραδειγματίσει το ΠΑΣΟΚ για τα συνειδητά και ασυνείδητα λάθη που διέπραξε εις βάρος της κοινωνίας….όταν επί δεκαετίες κυβερνούσε προωθώντας μοντέλα οικονομικής παρακμής και βολεύοντας κατά χιλιάδες στο δημόσιο.
Από την εποχή του Παπανδρέου με το σύνθημα Τσοβόλα δώστα όλα μέχρι την εποχή του Βενιζέλου στην υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας ο γαλουχημένος με σοσιαλιστικά ιδεώδη ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ένα απίστευτο εκφυλιστικό – ιδεολογικό σοκ…και συνειδητά έχει αποδημήσει σε άλλα πολιτικά κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πληγεί, πρέπει να καταστραφεί, πρέπει να συνθλιβεί εκλογικά ώστε να εκτονωθεί η κοινωνία και να δικαιωθεί η δημοκρατία.
Η συντριβή του ΠΑΣΟΚ θα ευνοήσει την δημοκρατία καθώς θα υποχρεώσει την ΝΔ να υιοθετήσει πολιτικές τέτοιες που θα είναι πιο φιλικές στην κοινωνία και όχι πολιτικές καθ΄ υπόδειξη της Γερμανίας.
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα θα δικαιωθεί μέσα από την ήττα, την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.
Αν μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να νεκραναστηθεί δεν μπορεί να προβλεφθεί αλλά ο Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποπέσει σε αναρίθμητα λάθη και πρέπει μέσα από το σοκ της καταστροφής να κατανοήσει τις ιστορικές του ευθύνες.
Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή προοπτική και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ως θετική εξέλιξη αλλά οι ψηφοφόροι του δεν το πίστεψαν και απομακρύνθηκαν και τώρα θα το τιμωρήσουν πολύ σκληρά.
Η δικαιοσύνη της δημοκρατίας θα αποδοθεί στις ευρωεκλογές και δεν θα είναι η μόνη δικαιοσύνη που θα αποδοθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης