Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βγενόπουλος - Aναξιόπιστος ο Συλλούρης (επιτροπή θεσμών κυπριακής βουλής) - Να αναζητήσει στον καθρέφτη τους ενόχους καταστροφής της Κύπρου

Βγενόπουλος - Aναξιόπιστος ο Συλλούρης (επιτροπή θεσμών κυπριακής βουλής) - Να αναζητήσει στον καθρέφτη τους ενόχους καταστροφής της Κύπρου
Πλήθος ψευδών στοιχείων και αυθαίρετων συμπερασμάτων περιέχει η έκθεση της επιτροπής θεσμών
Να αναζητήσουν τους κύριους ενόχους της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας στους καθρέφτες τους, προτρέπει τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών της κυπριακής βουλής, Δ. Συλλούρη και τους ομοίους του ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως αναξιόπιστα όσα του καταλογίζουν.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος "στις 9 Απριλίου 2014 δημοσιεύθηκε στο σύνολο σχεδόν του Κυπριακού Τύπου ότι «ο κ. Συλλούρης απεκάλυψε χθες ότι δάνειο που δόθηκε από την Marfin Λαϊκή στη θυγατρική του Ομίλου Marfin ΔΕΛΤΑ ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ διεγράφη», κάποια κανάλια δε έπαιξαν και το σχετικό video με τις δηλώσεις του. Αμέσως εξέδωσα ανακοίνωση και χαρακτήρισα αυτήν την «αποκάλυψη» ως τερατώδες ψέμα, εκάλεσα δε τον κ. Συλλούρη να την τεκμηριώσει ή να ζητήσει συγνώμη και να ανακαλέσει".
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο "στις 30 Απριλίου 2014 σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο SIGMALIVE ο κ. Συλλούρης είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον δημοσιογράφο της εκπομπής:
«Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Κι είναι ακόμα ένα θέμα που αφορά στο ίδιο επίπεδο. Χαρακτηρίζει ψέμα (ο κ. Βγενόπουλος) ότι η Λαϊκή Τράπεζα διέγραψε δάνειο 29 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρίας ΔΕΛΤΑ, θυγατρικής της MIG. Έχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι αντίθετο;
Συλλούρης: Δεν έχουμε βάλει εμείς στην έκθεση κάτι τέτοιο.
Δημοσιογράφος: Έχει λεχθεί ποτέ από εσάς κάτι τέτοιο;
Συλλούρης: Από μένα όχι. Αν θυμάμαι για το δάνειο που μιλάτε, αυτό το δάνειο των 29 εκατομμυρίων, έχει μπει στο factoring της Λαϊκής κ.τ.λ. κ.τ.λ. Και μπορεί μάλλον να εξοφλήθηκε κιόλας. Δεν έχουμε εξετάσει παρακάτω. Αλλά δεν υπάρχει στην έκθεσή μας κάτι τέτοιο».
Τα παραπάνω αποδεικνύουν την αναξιοπιστία του κ. Συλλούρη και των ομοίων του".
"Ως προς δε την Έκθεση της Επιτροπής Θεσμών που εμπεριέχει πλήθος ψευδών ή/και παραπλανητικών στοιχείων, αυθαίρετων συμπερασμάτων και σκοπίμων παραλείψεων θα επανέλθω μετά την αναλυτική μελέτη της και την συγκέντρωση στοιχείων από πρώην συνεργάτες μου.  
Μέχρι τότε θα συστήσω στον κ. Συλλούρη και τους ομοίους του να αναζητήσουν τους κύριους ενόχους της καταστροφής της Κυπριακής Οικονομίας στους καθρέφτες τους", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης