Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ - Το έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη καταδεικνύει το ναυάγιο στη Σάμο

tags :
ΔΗΜΑΡ - Το έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη καταδεικνύει το ναυάγιο στη Σάμο
Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, αλλά θύματα διωγμών και πολέμων που αναζητούν ένα ανθρώπινο αύριο, τονίζεται σε ανακοίνωση

Για έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή το νέο τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε λαθρομετανάστες, ανετράπη ανοικτά της Σάμου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η νέα τραγωδία στο Αιγαίο με τουλάχιστον 22 νεκρούς μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, υπογραμμίζει με τον πιο δραματικό τρόπο το έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
»Η Ελληνική Προεδρία, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, όφειλε να θέσει το ζήτημα στο τραπέζι του διαλόγου με το επιχείρημα ότι η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δεν μπορεί να αφορά μόνο ένα κράτος – μέλος ούτε να αντιμετωπίζεται με λογικές στρατιωτικού χαρακτήρα».
«Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες. Είναι τα θύματα διωγμών και πολέμων που αναζητούν ένα ανθρώπινο αύριο» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης