Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές – Προκλητικό και αδιανόητο το 25-26% ή το ¼ του εκλογικού σώματος να κυβερνά

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές – Προκλητικό και αδιανόητο το 25-26% ή το ¼ του εκλογικού σώματος να κυβερνά
Τα επιχειρήματα περί κινδύνου εκτροπής της Ελλάδος είναι έωλα και ασόβαρα….
Οι ευρωεκλογές, θα καταδείξουν περίτρανα, την αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρείας πλειοψηφίας καθώς το 75% της κοινωνίας δεν θα στηρίξει τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα.
Για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία, δεν υπονοούμε να πέσει η κυβέρνηση για να έρθει κάτι άλλο αλλά θεωρούμε ότι αδιανόητο το 25% ή 26% να αποφασίζει για το 75%.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί ως εισηγμένη εταιρία στο χρηματιστήριο όπου μέτοχος με 25% μπορεί να έχει τον έλεγχο της εταιρίας.
Στην πολιτική δεν μπορεί το 25% να αποφασίζει για το 75%.
Υπάρχει ξεκάθαρη αναντιστοιχία και αυτό θα αποτελέσει διογκούμενη κριτική.
Το άθροισμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν θα ξεπεράσει το 25% ή 26% και αυτό σημαίνει ότι για την κοινωνία το 75% ψηφίζει κάτι διαφορετική μια διαφορετική πολιτική.
Βέβαια το 75% δεν είναι ενοποιημένο, είναι διεσπαρμένο σε διάφορα πολιτικά κόμματα αλλά και πάλι αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα το 25% με 26% δεν μπορεί να κυβερνά την Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι η Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει ψύχραιμα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές ώστε να αποτυπωθούν οι εκλογικές και κομματικές ισορροπίες και με βάση αυτούς τους συσχετισμούς να προκύψει νέα κυβέρνηση που είτε θα περιέχει την ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό κορμό….αν και το ιδανικό θα ήταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσουν.
Η ιδέα των πρόωρων εκλογών μπορεί προεκλογικώς να αφορίζεται αλλά μετεκλογικώς η δυναμική των πολιτικών εξελίξεων θα καταστήσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές μονόδρομο.
Το βασικό σενάριο που προβάλλεται, ότι θα κινδυνεύσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι αστείο επιχείρημα.
Η πορεία της Ελλάδος στο ευρώ είναι μονόδρομος είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Κατά την άποψη μας είναι πολύ πιο δημοκρατικό οι πολίτες να καταδείξουν με την ψήφο τους την κατεύθυνση της χώρας παρά το 25% να προσπαθεί να πείσει ότι αυτός είναι ο ιδανικός δρόμος για την Ελλάδα.
Αν ήταν ο ιδανικός δρόμος γιατί δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λάβουν 25% με 26% στις ευρωεκλογές και όχι 40% ή 50%;
Δεν μπορεί να κυβερνά η μειοψηφία των δύο κομμάτων την πλειοψηφία.
Αν η ΝΔ καταφέρει να έρθει πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές τότε ας σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ και ορθά θα έχει αποφασίσει η κοινωνία.
Αλλά το 25% ή 26% δεν μπορεί να κυβερνά και να ορίζει τις τύχες του 100% δεν μπορεί το 25% να καθορίζει το υπόλοιπο 75%.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 5 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης