Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπούλιας (πρόεδρος της Δημοκρατίας) - Περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ελβετία στον οικονομικό - εμπορικό τομέα

Παπούλιας (πρόεδρος της Δημοκρατίας) - Περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ελβετία στον οικονομικό - εμπορικό τομέα
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κρίση στην Ουκρανία
Με τον πρόεδρο της Ελβετικής Δημοκρατίας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην χώρα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας «με πρόεδρο Μπουρκχάλτερ είχαμε μία πολύ φιλική και σε βάθος συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μίαν ανασκόπηση των σχέσεων Ελλάδος - Ελβετίας, όσο και των εν εξελίξει διεθνών γεγονότων.
Διαπιστώσαμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις είναι εξαιρετικές, αλλά με πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής τους, ιδιαιτέρως στον οικονομικό-εμπορικό τομέα, τις επενδύσεις και τον τουρισμό».
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και το γενικότερο ζήτημα της ασφάλειας στην Ευρώπη σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση.
Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι «η ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών χωρών εις τρόπον ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης