Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) - Δεν είναι ούτε στις προθέσεις ούτε στις θέσεις μας το θέμα του νομίσματος

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) - Δεν είναι ούτε στις προθέσεις ούτε στις θέσεις μας το θέμα του νομίσματος
Αν η φράση «whatever it takes» έχει την έννοια του πάση θυσία, αυτή η αντίληψη είναι ξένη με εμάς, αν σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων, τόνισε
Θα είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις, υπερασπιζόμενοι τον κόσμο της εργασίας, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ «whatever it takes».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν αυτή η φράση έχει την έννοια του πάση θυσία, αυτή η αντίληψη είναι ξένη με εμάς, αν σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και οτιδήποτε άλλο.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας ούτε στις προγραμματικές μας θέσεις και τις διακηρύξεις μας, για να συμπληρώσει ότι «θα μας πείτε ψεύτες αν δεν βάλουμε ως προαπαιτούμενο στο τραπέζι το θέμα ης κατάργησης του μνημονίου και το θέμα της αποκοπής του χρέους. Τα 50 χρόνια της επιμήκυνσης σημαίνει ότι θα μείνει πάνω στη χώρα ο ογκόλιθος του χρέους για να επιβάλλονται άλλες πολιτικές».
Ερωτηθείς πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει την αποκοπή του χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αρνήθηκε να απαντήσει, σημειώνοντας: «Το θέμα της τακτικής ας το αφήσουμε στους διαπραγματευτές, όποια πράγματα κι αν έχεις στο μυαλό σου είναι ανόητο να τα πεις».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Δραγασάκη και όσα ακούστηκαν για δημοψήφισμα για το ευρώ, τόνισε ότι «ποτέ ο Γιάννης Δραγασάκης δεν μίλησε για δημοψήφισμα σε σχέση με το ευρώ. Ούτε καν για δημοψήφισμα δε μίλησε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης