Πολιτική

«Βόμβα» από την VPRC - Άνω του 10% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές - Έως και 15% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

«Βόμβα» από την VPRC - Άνω του 10% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές - Έως και 15% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Βέβαιη η εκλογική συντριβή της ΝΔ
Το 10% ορίζει ως κατώτατο όριο για το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής, ο επιστημονικός σύμβουλος της VPRC, Χρ. Βερναρδάκης.
Μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΤ3», ο Χρ. Βερναρδάκης επισήμανε πως τα χαμηλά ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή απλά «δεν υπάρχουν». «Το χαμηλότερο ποσοστό που μπορεί να πάρει η Χρυσή Αυγή είναι το 10%, ενώ «ταβάνι» δεν υπάρχει, ιδιαιτέρως αν υπάρχει μικρή αποχή, όπου οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Όσον αφορά στα δημοσκοπικά ευρήματα της ΝΔ, έκανε λόγο για συντριβή του κυβερνώντος κόμματος. Όπως υπερτόνισε, η ΝΔ δύναται να «σωθεί» μόνο εάν υπάρξει ένα υψηλό ποσοστό αποχής.
Μάλιστα, θεωρώντας σχεδόν σίγουρη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρ. Βερναρδάκης τόνισε πως το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της ΝΔ θα κυμανθεί μεταξύ 3% και… 15%.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, κατέστησε σαφές πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικώς ρευστή, αφού υπάρχουν πολλές μεθοδολογικές δυσκολίες»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης