Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bρούτσης (υπ. Εργασίας) - Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Bρούτσης (υπ. Εργασίας) - Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης»
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Ο κ. Βορύτσης στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο, αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 από το 2015, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα».
Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, χαρακτήρισε τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει, αναγκαίες και δίκαιες και πρόσθεσε ότι χάρη σε αυτές οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.
Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης» ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης