Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eπίθεση Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ - «Έχετε τριχοτόμηση προσωπικότητας... σταματήστε να παίζετε με τα ιερά και τα όσια!»

Eπίθεση Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ - «Έχετε τριχοτόμηση προσωπικότητας... σταματήστε να παίζετε με τα ιερά και τα όσια!»
Δεν παίζουμε με το ευρώ, δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για την πραγματική στάση και θέση της Κουμουνδούρου απέναντι στο ευρώ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την εποπτεία στο πιστωτικό σύστημα.
Ο κ. Στουρνάρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως εμφανίζεται «τριχοτομημένος» απέναντι στο θέμα του νομίσματος και παράλληλα τόνισε πως «δεν παίζουμε με το νόμισμα».
«Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια. Σταματήστε να ακροβατείτε σε τεντωμένο σκοινί. Ευχόμαστε να κατασταλάξετε επιτέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για «τριχοτόμηση προσωπικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας «έως σήμερα θεωρούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο απόψεις για το νόμισμα - διχοτόμηση προσωπικότητας το λένε αυτό την ιατρική. Από τη μία η συνιστώσα της δραχμής του Π. Λαφαζάνη και από την άλλη μια περίεργη άποψη, που θέλει ευρώ, αλλά και να χρεοκοπεί όποτε θέλει η χώρα ή να κόβει νόμισμα όποτε θέλει. Ας το πούμε οιονεί ευρώ. Σήμερα ο Γ. Δραγασάκης  μας είπε ότι εκτός των δύο επιλογών υπάρχει και το δημοψήφισμα! Τι άλλο θα ακούσουμε; Θέλετε ευρώ, δραχμή, οιονεί ευρώ, νόμισμα που από τη μια θα δείχνει δραχμή και από την άλλη ευρώ, δημοψήφισμα; Αυτή είναι η θεραπεία;».
Στις διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε: «δεν είναι η δυσκολία να παρακολουθήσω την πολυφωνία σας, αλλά δημιουργείτε σύγχυση στους ψηφοφόρους σας. Είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε και άλλες απόψεις για το νόμισμα της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης είπε whatever it takes - ακόμα και δημοψήφισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης