Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές εντός του 2014 – Έρχονται νέα μέτρα - Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές εντός του 2014 – Έρχονται νέα μέτρα - Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους
Ανέμενα ότι θα υπάρξει θόρυβος από την κοινή εμφάνιση με τον Γ.Παπανδρέου
Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014 διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι επίκεινται νέα μέτρα στα εργασιακά και ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για το εάν θα γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές με αιχμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά «όχι κατ’ανάγκη», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο.
«Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα για τη Δημοκρατική Αριστερά. Συναρτάται αποφασιστικά με το περιεχόμενο της πολιτικής. Γι’ αυτό και έχω υποστηρίξει, υποστηρίζω και διεκδικώ να αλλάξει η πολιτική, διότι αν δεν αλλάξει η πολιτική αναπόδραστα και με βεβαιότητα θα οδηγηθούμε εν όψει και νέων μέτρων σε μία εκλογική νέα αναμέτρηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ.Κουβέλης εκτίμησε ότι έρχονται νέα μέτρα στα εργασιακά.
«Φαίνεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο λοκ άουτ, δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας. Φαίνεται ότι θα έρθει η άρση των όποιων περιορισμών υπάρχουν αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Και δεν το λέω εγώ το λέει η ανακοίνωση της τρόικα που είπε ότι αυτά τα μέτρα είναι μπροστά. Και έχουμε τη διαβεβαίωση, προσπαθώ με ακρίβεια να το μεταφέρω από το ανακοινωθέν της τρόικας, αυτά τα μέτρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει» τόνισε ο κ.Κουβέλης, αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο δανεισμό.
«Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους που αναμφισβήτητα μπορεί να περιέχει σωρευτικά ή διαζευτικά την απομείωση μέρους του δημοσίου χρέους, τη μεγάλη χρονική επιμήκυνση και αναμφισβήτητα την μείωση των επιτοκίων» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος ερωτήθηκε και για την κοινή εμφάνιση του με τον κ.Παπανδρέου στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.
«Ανέμενα να υπάρξει αυτός ο θόρυβος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός βιβλίου της κ. Μαριλένας Κοππά, η οποία είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία και ήταν πάρα πολύ στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Κατά συνέπεια όσοι κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους λαιστρυγόνες και κύκλωπες κάνουν λάθος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης