Πολιτική

Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η αισιοδοξία της κυβέρνησης για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν διαφαίνεται

Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η αισιοδοξία της κυβέρνησης για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν διαφαίνεται
Η κυβέρνηση θα πρέπει να μετατοπίσει τις υποθέσεις του Μεσοπρόθεσμου, αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης παραπάνω από αυτόν που έχει αποτυπωθεί, σημείωσε
«Κοντός ψαλμός αλληλούια», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη για το χρηματοδοτικό κενό, καθώς όπως σημείωσε «τον Μάιο θα γίνει η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος».
Πρόσθεσε ότι «εκεί θα αποτυπωθεί το διαφορετικό σενάριο, με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου αναφορικά με την περίοδο 2014-2020, με ενδιάμεσο στόχο φυσικά το 2018. Το χρηματοδοτικό κενό είναι ήδη αποτυπωμένο εκεί, δεν είναι καινούργιο», σημείωσε σε δηλώσεις του στον Real FM..
Η κυβέρνηση για να ισχυριστεί αυτό που ισχυρίζεται, επισήμανε, «θα πρέπει να μετατοπίσει τις υποθέσεις του Μεσοπρόθεσμου, αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης παραπάνω από αυτόν που έχει αποτυπωθεί».
Σημείωσε ακόμη ότι «επειδή είναι αισιόδοξο το σενάριο, όπως έχει αποτυπωθεί και έχει μείνει πίσω ο ρυθμός ανάπτυξης -σας υπενθυμίζω ότι η ύφεση έπρεπε να είχε σταματήσει ενάμιση χρόνο πριν και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπει είναι πολύ υψηλοί. Η αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν διαφαίνεται, παρά μόνο αν φτιάξει ένα πολύ "φιλόδοξο" σχέδιο τόσο για τον ρυθμό ανάπτυξης όσο και τα δημοσιονομικά μεγέθη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης