Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαδικτυακή πρωτοβουλία για τον έλεγχο των προεκλογικών εκστρατειών με αφορμή ψευδή δήλωση του M. Schulz

Διαδικτυακή πρωτοβουλία για τον έλεγχο των προεκλογικών εκστρατειών με αφορμή ψευδή δήλωση του M. Schulz
Η ιστοσελίδα θα ελέγχει τους ισχυρισμούς των Ευρωπαίων πολιτικών εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου
Μέσα από μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ιστότοπος θα ελέγχει τους ισχυρισμούς των προεκλογικών εκστρατειών για τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.com, η πρωτοβουλία FactcheckEU θα ελέγχει κοινοτικά έγγραφα προκειμένου να διαπιστώνεται πόσο αληθείς είναι οι ισχυρισμοί των Ευρωπαίων πολιτικών εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Το δημοσίευμα παραθέτει ως παράδειγμα τη λανθασμένη αναφορά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Martin Schulz στο ύψος των απωλειών της Ευρώπης από τη φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός πολιτικός ανέφερε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση ότι «χάνονται 2 τρισεκ. ευρώ», λόγω της φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 τρισεκ. ευρώ.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν λάθος στοιχεία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, σημειώνει το δημοσίευμα.
Για το λόγο αυτό, η ιστοσελίδα FactcheckEU (https://factcheckeu.org/) θα ελέγχει συστηματικά παρόμοιου τύπου ανακρίβειες καλώντας τους πολιτικούς να ενημερώνονται σωστά προτού απευθυνθούν στους Ευρωπαίους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης