Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος στην πώληση του ΟΛΘ ο Γ. Ιωαννίδης (N.Δ.) - «Με Περιφερειάρχη Ιωαννίδη δεν περνά πώληση του λιμανιού»

Αντίθετος στην πώληση του ΟΛΘ ο Γ. Ιωαννίδης (N.Δ.) - «Με Περιφερειάρχη Ιωαννίδη δεν περνά πώληση του λιμανιού»
Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία και να προχωρήσουμε σε μια λύση βασισμένη στο μοντέλο COSCO, όπως είχε γίνει στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώνει
Αντίθετος με την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Ν.Δ., Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «με περιφερειάρχη Ιωαννίδη δεν περνά πώληση του λιμανιού».
Ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει ότι «δεν μπορεί να περάσει η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον τρόπο που τώρα προωθείται» και συμπληρώνει ότι «είμαστε σαφώς κατά της πώλησης, καθώς αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την ενδεδειγμένη λύση για την πόλη».
Μάλιστα, ο κ. Ιωαννίδης τάσσεται υπέρ της λύσης που επιτεύχθηκε με το λιμάνι του Πειραιά και την Cosco, σημειώνοντας ότι «η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία και να προχωρήσουμε σε μια λύση βασισμένη στο μοντέλο COSCO, όπως είχε γίνει στο λιμάνι του Πειραιά».
Το μοντέλο αυτό, όπως εφαρμόστηκε πριν από 8 χρόνια από την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πετυχημένο, σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, «παρόλο που τότε πολλοί ήταν αντίθετοι».
«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να εφαρμόζεται διαφορετικό μοντέλο στην Αττική και διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη και να βγαίνει έτσι ζημιωμένη η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία γενικότερα», επισημαίνει.
«Για να ανατραπεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να υπάρξουν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά και αποφασιστικά, για να διεκδικήσουμε για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αυτά που δικαιούται. Μπορώ να βεβαιώσω, ότι αυτό ακριβώς θα πράξουμε. Επαναλαμβάνω: Με περιφερειάρχη Ιωαννίδη, δεν περνά πώληση του λιμανιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης