Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ - Αξιοποίηση και όχι πώληση του ΟΛΘ - Αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας

ΔΗΜΑΡ - Αξιοποίηση και όχι πώληση του ΟΛΘ - Αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας
Θα μετατραπεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο, με ομήρους της επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και όχι την πώλησή του ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία σημειώνει ότι αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, η Δημοκρατική Αριστερά δηλώνει την αντίθεσή της με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι θα μετατραπεί «σε ιδιωτικό μονοπώλιο με ομήρους τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας και τους εργαζομένους».
Παράλληλα, τονίζει ότι οι αποκρατικοποιήσεις μεγάλων δημόσιων οργανισμών θα πρέπει να εγκρίνονται από τη Βουλή.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις διαδικασίες, παρά την αντίθεση των φορέων της πόλης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών της συμπολίτευσης, επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι οι αποκρατικοποιήσεις, ιδιαίτερα για τους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς, θα πρέπει να εγκρίνονται από τη Βουλή».
Επίσης, τονίζει ότι «το λιμάνι πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και οι λιμενικές αρχές τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό τους ρόλο» και προστίθεται ότι «τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν ως έχουν, πρέπει να μελετηθούν παραχωρήσεις χρήσεων, υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το λιμάνι είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, δεν πωλείται, αλλά αξιοποιείται με αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του και νέες επενδύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης