Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα κόμματα - Δεν είμαστε ούτε με το αριστερό ούτε με το δεξί λάθος

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα κόμματα - Δεν είμαστε ούτε με το αριστερό ούτε με το δεξί λάθος
Οι θέσεις του Ποταμιού προσιδιάζουν με εκείνες του νέου ιταλού πρωθυπουργού, Μ. Ρέντζι, τόνισε
Ρυθμιστής του πολιτικού τοπίου φιλοδοξεί να καταστεί το Ποτάμι ο πρόεδρός του, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να αναγκάσει τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια, τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι δεν είμαστε ούτε με το αριστερό ούτε με το δεξί λάθος και παρομοίασε την Ελλάδα με ναυάγιο, στο οποίο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που το προξένησαν, μελετούν τη «συμπεριφορά των ναυαγών».
Από την άλλη πλευρά, σημείωσε, ο «αριστερός λαϊκισμός» λέει στον ναυαγό «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, ανέφερε ότι μετά τις ευρωεκλογές το Ποτάμι θα θέσει 20 ζητήματα στα άλλα κόμματα και αναλόγως των απαντήσεων που θα λάβει, θα κριθεί με ποια μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία.
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι υπερασπίζεται τις αξίες της Αριστεράς, αλλά τους έχει προσθέσει «λογική, γνώση, ρεαλισμό», ενώ όπως ανέφερε, αυτά που ο ίδιος λέει, προσιδιάζουν στις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης