Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Δεν υπάρχουν πλέον παράνομες συντάξεις

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Δεν υπάρχουν πλέον παράνομες συντάξεις
Πλήρως θωρακισμένο το ασφαλιστικό σύστημα από την παραβατικότητα


Την άποψη ότι δεν υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα παράνομες συντάξεις εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, τονίζοντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα που όπως είπε, κόστισε 5 δις ευρώ μόνο τα τελευταία 15 χρόνια.
Το απόστημα που δηλητηρίαζε για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα, επιτέλους, έχει σπάσει» τονίζει ο κ.Βρούτσης.
«Το πρώτο βήμα έγινε με την απογραφή των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που ολοκληρώθηκε έως τα τέλη του 2012 και αποκάλυψε την ύπαρξη 40.000 παράνομων συντάξεων η χορήγηση των οποίων διακόπηκε. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των συνταξιούχων, όπου διαπιστώθηκαν 1,5 εκατομμύρια αποκλίσεις» υπογραμμίζει ο κ.Βρούτσης.
Όπως λέει με την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» από την 1η Ιουνίου του 2013 χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά όλες τις σκιώδεις πλευρές του συστήματος, ενώ μέσα από το σύστημα «Αριάδνη» φωτίστηκαν οι αθέατες πλευρές του συστήματος, όπως εκείνη των προνοιακών επιδομάτων.
«Σήμερα η χώρα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα συστήματα στην Ευρώπη, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια κάθε σύνταξη και κάθε δικαιούχο σύνταξης. Η εξέλιξη αυτή έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Εξοικονομεί πόρους από την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη μείωση της γραφειοκρατίας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών» τονίζει ο κ.Βρούτσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης