Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Θα αποσυρθώ από το πολιτικό σκηνικό αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο - «Με 3% και 5% πας σπίτι σου»

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Θα αποσυρθώ από το πολιτικό σκηνικό αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο - «Με 3% και 5% πας σπίτι σου»
«Με ενδιαφέρει να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, o οποίος σημείωσε ότι αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, θα αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο
Την εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα λάβει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, θα αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega, «με 3% και 5% πας σπίτι σου» και επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο να χτίσουμε κάποιες λύσεις για μετά από 10 χρόνια. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε τη δεύτερη πολιτική παρουσία του Θεοδωράκη».
Πρόσθεσε δε, ότι αν το κόμμα λάβει μικρό ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές, «ο κόσμος θα πει "αυτό που κάνεις δεν έχει ενδιαφέρον"».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να μειωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από τους έλληνες φορολογούμενους, υπεραμυνόμενος του μοντέλου στο οποίο στηρίχθηκε η γέννηση του Ποταμιού.
Όπως επισήμανε, τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα έχουν πάρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία τους την τελευταία δεκαετία, συμπληρώνοντας ότι «στην Ελλάδα η ψήφος ανά πολίτη στοιχίζει 10 ευρώ, την ώρα που στη Γερμανία στοιχίζει μόλις 3 ευρώ».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «γι' αυτό το λόγο εμείς φτιάξαμε ένα κόμμα "βιοτεχνία" και για αυτό μας κατηγορούν. Αυτή όμως είναι η διαφορά μας».
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Δήμου για το Άγιο Φως, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι υπερβολή να του χρεώνουν απόψεις στελεχών ή ανθρώπων που έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν το Ποτάμι και τόνισε ότι «οι πολιτικοί δεν πρέπει να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Πάγκαλο, ότι θα ψηφίσει Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε παλαιότερη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι «η ψήφος δεν μυρίζει».
Ερωτηθείς για τις θέσεις του κόμματος, τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε το manual της πολιτικής με απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες αρχές», ενώ επισήμανε ότι μετά τις Ευρωεκλογές, αφού θα έχει γίνει η καταγραφή της δύναμης του Ποταμιού, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα των θέσεων του κόμματος, το εθνικό σχέδιο δράσης, «ώστε να δούμε με ποιους μπορούμε να κυβερνήσουμε».
Σημείωσε τέλος ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. «Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης