Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόβλημα… συνιστωσών και στη ΝΔ; - Νέο κρούσμα «αποστασίας» ενόψει των δημοτικών εκλογών - Στήριξη του υπ. Παιδείας στον Γ. Μώραλη

Πρόβλημα… συνιστωσών και στη ΝΔ; - Νέο κρούσμα «αποστασίας» ενόψει των δημοτικών εκλογών - Στήριξη του υπ. Παιδείας στον Γ. Μώραλη
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει παράσχει επίσημη στήριξη στον Β. Μιχαλολιάκο
Μείζον ηθικό – και όχι μόνο – πρόβλημα έχει ανακύψει στην κυβέρνηση, με αιτία ή… αφορμή την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη για το δήμαρχο Πειραιά.
Μετά τα φαινόμενα «αποστασίας» του Νικήτα Κακλαμάνη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, οι οποίοι αμφότεροι κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι αγνοώντας το επίσημο χρίσμα της ΝΔ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε μία μεγίστου σημασίας κίνηση, παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη.
Το ηθικό αλλά και πρακτικό ζήτημα έγκειται στο γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ έχουν εκφράσει την επίσημη στήριξή τους στον νυν δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκο.
«Πέρα και πάνω από κόμματα, ο Βασίλης κατόρθωσε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά και βέβαια κανένας δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο» είχε δηλώσει στις 18 Φεβρουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραφωνία στο εσωτερικό της ΝΔ, η οποία φαίνεται πως σταδιακά υιοθετεί λογικές συνιστωσών α λα ΣΥΡΙΖΑ…
Μάλιστα, το φαινόμενο έχει ενταθεί ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου, με τη ΝΔ να διαχωρίζεται σε δύο ετεροκαθορισμένα ιδεολογικά στρατόπεδα, αυτό της νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιάς και αυτό της λαϊκής ή ακόμη και άκρας δεξιάς.
Οι ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, καθώς το δεξιό «πρόσημο» που έχει προσδώσει στην ιστορική παράταξη του Κ. Καραμανλή ο Αντώνης Σαμαράς ενοχλεί αρκετά «γαλάζια» στελέχη. Εκεί άλλωστε αποδίδεται και η πύκνωση των παραφωνιών εντός των «γαλάζιων» κύκλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης