Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος στο Ευρωκοινοβούλιο - Σημαντικό το έργο της Ελληνικής Προεδρίας - Έκλεισε πολλές εκκρεμότητες

Ευ. Βενιζέλος στο Ευρωκοινοβούλιο - Σημαντικό το έργο της Ελληνικής Προεδρίας - Έκλεισε πολλές εκκρεμότητες
Απολογισμό του έργου της Ελληνική Προεδρίας έκανε ο κ. Βενιζέλος προς τους ευρωβουλευτές
Σε απολογισμό του έργου της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως σημαντικό επιίτευγμα της ελληνικής Προεδρίας την απόφαση επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασίας που συντονίζεται από τη Frontex.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος συνοψίζοντας το έργο της Ελληνικής Προεδρίας παρατήρησε ότι το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας ήταν «κοινοβουλευτικά σύντομο, αλλά πολιτικά πυκνό», καθώς περιλαμβάνει τη διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωεκλογές, κατ' αντανάκλαση των οποίων θα διαμορφωθεί η νέα θεσμική ισορροπία της ΕΕ.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Προεδρία προσπάθησε να συμβάλει στη «νέα ευρωπαϊκή αφήγηση» και τόνισε ότι χάρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον «τρίλογο» έκλεισαν πολλές νομοθετικές εκκρεμότητες - όπως η ολοκλήρωση του Μηχανισμού Εξυγίανσης Τραπεζών, που είναι «ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης».
Στη λίστα του έργου της Ελληνικής Προεδρίας καταγράφεται επίσης ο επαναπροσδιορισμός της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας, αλλά και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ενώ υιοθετήθηκε Κανονισμός που ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.
Ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε ακόμη ότι καταργήθηκε η βίζα για την είσοδο στην ΕΕ των Μολδαβών και ότι θεσπίστηκαν διαδικασίες που διευκολύνουν την εποχική απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης