Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποινική δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο - Αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ποινική δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο - Αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να ζητήσει από την Βουλή, η Εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών πράξεων κατά την δημοσιοποίηση του περιβόητου βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο.
Ειδικότερα, η αρμόδια Εισαγγελέας αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα, αίτημα άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη, προκειμένου να δρομολογηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για την παράνομη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας των δύο ανδρών.
Σημειώνεται πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Στις 7 Απριλίου, ο Τάκης Μπαλτάκος είχε καταθέσει στην αρμόδια Εισαγγελέα πως δεν ήταν κρυφή η συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Στην κατάθεση του, ο Τ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2013.
Παράλληλα, υποστήριξε, εξ όσων θυμάται, όπως ανέφερε στην εισαγγελέα, ότι λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και οτι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά.
«Η κυβέρνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ο Τ. Μπαλτάκος.
Όσον αφορά τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατίας, ο Τ. Μπαλτάκος τόνισε: "Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης