Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) - Αν υπογραφεί συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας θα λυθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) - Αν υπογραφεί συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας θα λυθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
Πολιτικό και όχι νομικό χαρακτήρισε το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, με αφορμή και την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, σήμερα, Παρασκευή.
Όπως επισήμανε ο κ. Γλέζος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, έχει ζητήσει συνάντηση με την κ. Μέρκελ, προκειμένου να την ενημερώσει προσωπικά για το θέμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θεωρούμε τον γερμανικό λαό ένοχο για ό,τι έκανε το Γ' Ράιχ, υπάρχει φιλία ανάμεσα στους λαούς αλλά πρέπει να υπάρξει και έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα επαναλάβουν όσα έκαναν στο παρελθόν».  
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλο, ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα και συμπλήρωσε ότι ως τώρα η τοποθέτηση των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι «δεν παραιτούμεθια αλλά πρέπει να βρούμε την κατάλληλη συγκυρία», μία συγκυρία που όπως σχολίασε ο κ. Γλέζος, «την περιμένουμε όμως δεκαετίας ολόκληρες».
Όπως ανέφερε ο κ. Γλέζος, το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι νομικό και εκτίμησε πως μόνον όταν υπογραφεί συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη χώρα μας και τη Γερμανία θα μπορέσει να λυθεί.
«Η Γερμανία δεν έχει υπογράψει με την Ελλάδα συνθήκη ειρήνης, μόλις υπογραφεί είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ό,τι χρωστάει στη χώρα μας από μόνη της», επισήμανε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, ο κ. Γλέζος επισήμανε πως για να θεωρείται ένα θέμα λήξαν σημαίνει πως υπάρχει και κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να ενημερώσει πότε και με ποιον τρόπο έκλεισε το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης