Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (υπ. Άμυνας) - H έξοδος στις αγορές ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Αβραμόπουλος (υπ. Άμυνας) - H έξοδος στις αγορές ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
«Στόχος είναι να ξαναβάλουμε τη χώρα μας στη συντροφιά των δυνατών οικονομιών», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος
Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας χαρακτήρισε την επιτυχή έξοδο στις διεθνείς αγορές ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας όμως ότι «κερδήθηκε μια μάχη όχι όμως και ο πόλεμος».
Ο υπουργός απαντώντας στην Βουλή στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εξόδου που εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες είπε πως «Το χαρακτηριστικό παράδειγμα χωρών που είχαν μηδενικό χρέος και δεν έβγαιναν στην αγορά είναι η Ρουμανία του Τσαουσέσκου και η Αλβανία του Χότζα. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν οραματίζεται να την Ελλάδα σαν εκείνη την Αλβανία» και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των πολιτών δικαιώνονται.
«Κάθε χώρα προσφεύγει σε διεθνή δανεισμό για απόκτηση κεφαλαίων και αυτό γίνεται με έκδοση ομολόγων. Αυτός είναι ο τρόπος. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές και τις δυνατότητες μιας χώρας. Ποιοι αναζητούν χρηματοδότης από διεθνείς αγορές; Οι ισχυροί. Για τους φουκαριάρηδες κανείς δε δίνει σημασία» είπε και πρόσθεσε πως «δε θα μπορούσε η χώρα να βγει στις αγορές όσο βρισκόταν στο μνημόνιο και όσο ήταν στην χλεύη του καθενός».
«Στόχος είναι να ξαναβάλουμε τη χώρα μας στη συντροφιά των δυνατών οικονομιών»,κατέληξε ο Δ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή έξοδος στις αγορές δίνει φως στο σκοτεινό δρόμο της πολυετούς οικονομικής κρίσης και καχεξίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης