Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας - Η Merkel έρχεται για να στηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα - Να προετοιμάζεται για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται πραγματικά

Αλ. Τσίπρας - Η Merkel έρχεται για να στηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα - Να προετοιμάζεται για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται πραγματικά
Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμαστεί καλεί την Angela Merkel ο Αλέξης Τσίπρας
Σε σκληρούς τόνους σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου, Angela Merkel στην Αθήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες τόνισε ότι η επίσκεψη της Merkel στην Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι έρχεται να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της κ. Σαμαρά.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένει, καθώς στην Ελλάδα νοικοκύρης είναι ο ελληνικός λαός που θα έχει τον τελικό λόγο.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων προειδοποίησε την Angela Merkel να προετοιμάζεται γιατί θα έχει «μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται πραγματικά».
Tέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες χρέους μόνο από την πλευρά του ελληνικού λαού, αλλά, όπως είπε, υπάρχει και ένα ιστορικά ανεκπλήρωτο χρέος από τη πλευρά της Γερμανίας προς τον ελληνικό και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, που αφορά το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις, θέμα το οποίο «η δική μας κυβέρνηση θα το θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, για ιστορικούς και ηθικούς λόγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης