Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αποδόμηση του οικονομικού «θαύματος» και ο Σαμαράς στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγέλλει ως στημένη την έξοδο στις αγορές και ακροδεξιό τον πρωθυπουργό

Η αποδόμηση του οικονομικού «θαύματος» και ο  Σαμαράς στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγέλλει ως στημένη την έξοδο στις αγορές και ακροδεξιό τον πρωθυπουργό
Ζητούμενο για την Κουμουνδούρου ο απεγκλωβισμός από την αντιπολιτευτική ρητορική
Την αποδόμηση της θετικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας που θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με αφορμή την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αλλά και του προφίλ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου θα επιχειρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη υψώνει τους τόνους και πολώνει το σκηνικό, τονίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι στημένη και ακριβή και ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο να προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε δανεισμό από τις αγορές, προειδοποιώντας παράλληλα πως έρχεται νέο μνημόνιο και νέα μέτρα από το φθινόπωρο.
Και αν η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για μιζέρια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκει «συμμάχους» αρκετούς διεθνείς αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι κυρίως πολιτικοί οι λόγοι που «κρύβονται» πίσω από την πρόωρη έξοδο της χώρας στις αγορές.
Το χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν συνιστά και επιστροφή στην ομαλότητα, είναι ενδεικτικό.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το «σφυροκόπημα» κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του κ.Σαμαρά με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει σημαντικά πολιτικά οφέλη, όπως άλλωστε καταδεικνύουν και τα ευρήματα από τις πρώτες δημοσκοπήσεις.
Όλη η επιχειρηματολογία του κ.Τσίπρα στρέφεται ξεκάθαρα κατά του κ.Σαμαρά, ο οποίος αποτελεί και το πιο ισχυρό «χαρτί» της ΝΔ.
Για αυτό το λόγο ο κ.Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, αλλά θέμα Σαμαρά, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι ηγείται της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Επιχειρήματα και στρατηγική που έχουν αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς όχι μόνο από την επιρροή στο εκλογικό σώμα αλλά και από τις εσωτερικές διεργασίες στη ΝΔ που αναζητά μια «στροφή» προς το κέντρο, όπως άλλωστε απέδειξε χαρακτηριστικά και η απόσυρση της υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Το ζήτημα όμως της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδιο εδώ και αρκετά μήνες.
Ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου (και όχι μόνο) είναι η διαμόρφωση της δικής του πολιτικής ατζέντας, η πρόταξη των δικών του προτάσεων και απόψεων και όχι ο εγκλωβισμός στην αντιπολιτευτική ρητορική των πεπραγμένων της κυβέρνησης.
Διότι αυτή η στάση τον κρατάει πίσω, την ώρα που είναι επιτακτικό να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, να υιοθετήσει μια πιο ενεργητική και συνάμα ρεαλιστική πολιτική απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και στα μικρά της καθημερινότητας των πολιτών.
Αυτό αναζητά και περιμένει η κοινή γνώμη.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης