Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου για το ανακριβές πόθεν έσχες

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου για το ανακριβές πόθεν έσχες
Κατόπιν της απολογίας του στην ανακρίτρια εφετών

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου κατόπιν της απολογίας του στην ανακρίτρια εφετών, Μερόπη Πουλάκη-Κυριακίδου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μια εκ των οποίων διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγος του κ.Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία απολογήθηκε για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του κ. Παπαντωνίου.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για την εύρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο πλαίσιο των ερευνών για τη «λίστα Lagarde», ποσό το οποίο δεν είχε δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Παπαντωνίου υποστήριξε στην απολογία του πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγω ποσού, καθώς αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.
Αρχικά πάντως ο κ.Παπαντωνίου είχε αρνηθεί ακόμα και την ύπαρξη του λογαριασμού, αν και κατόπιν παραδέχθηκε ότι υφίσταται.
Σημειώνεται πως ο κ.Παπαντωνίου και η σύζυγος του είχαν απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο για την κατηγορία (σε βαθμό πλημμελήματος) της μη δήλωσης του εν λόγω ποσού σε ότι αφορά το 2008 και είχαν αφεθεί ελεύθεροι καταβάλλοντας τα ποσά των 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα ως εγγυήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης