Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η διαφορά ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι οριακή αλλά το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί – Τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το Ποτάμι…

Η διαφορά ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι οριακή αλλά το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί – Τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το Ποτάμι…
Τι δείχνουν τα μεσοσταθμικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων;
Απομένουν ούτε λίγο ούτε πολύ 45 ημέρες έως τις ευρωεκλογές, θα έχει προηγηθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν εσχάτως δημοσιοποιηθεί φαίνεται ότι εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα.
Σε όλες ή σε συντριπτικό βαθμό οι δημοσκοπήσεις φέρουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεν πρώτο κόμμα αλλά δεν διαθέτει δυναμική ώστε να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ.
Αυτό καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Η ΝΔ παρά το επικοινωνιακό μπαράζ και κυρίως την στήριξη των μέσω ενημέρωσης σε σχεδόν καθολικό βαθμό επίσης δεν μπορεί να ανακάμψει.
Η ΝΔ το τελευταίο διάστημα προβάλλει το σενάριο της θετικής αλλαγής πλεύσης της οικονομίας, που περιλαμβάνει και έξοδο στις αγορές.
Όμως αυτό το θετικό κλίμα ακόμη δεν το έχει καρπωθεί.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος αλλά χωρίς δυναμική και η ΝΔ δεύτερη αλλά χωρίς να μπορεί να ανακάμψει αποδίδεται πέραν των άλλων και στην ύπαρξη της Χρυσής Αυγής και του νέου κόμματος το Ποτάμι.
Η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο 20-23% με αναγωγές και δείχνει αδυναμία υπέρβασης των ποσοστών αυτών καθώς η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να διατηρεί ισχυρά ποσοστά.
Με βάση την εμπειρία της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης η Χρυσή Αυγή θα λάβει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις και το βασικό σενάριο την θέλει τρίτο κόμμα....
Άρα όσο η Χρυσή Αυγή κρατάει τα ποσοστά της περιορίζεται η δυνατότητα της ΝΔ να ανακάμψει.
Από την άλλη πλευρά το Ποτάμι φαίνεται ότι έχει φουσκώσει εντυπωσιακά μεν αλλά δύσκολα φαίνεται ότι θα συντηρήσει τα ποσοστά του.
Πρόκειται για ένα κεντροαριστερό μόρφωμα απροσδιόριστων ιδεών και απόψεων.
Μόνο όταν παρουσιάσει το τελικό του πρόγραμμα, την κεντρική του πολιτική πρόταση στην κοινωνία το Ποτάμι θα κατασταλάξει…δημοσκοπικά και εκλογικά.
Παρά την τεράστια επικοινωνιακή υποστήριξη από παραδοσιακά κεντροαριστερά μέσα ενημέρωσης όπως ΝΕΑ και Έθνος το ποσοστό του κόμματος το Ποτάμι θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με ορισμένα δημοσκοπικά ευρήματα.
Ο μεγάλος χαμένος , ο μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ – Ελιά καθώς θα συντριβεί και αυτό αποτελεί παγιοποιημένο εύρημα των δημοσκοπήσεων.
Η ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές έχοντας κρατήσει τις δυνάμεις της….θα αυτοσυντηρηθεί.
Το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει και η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κυβερνητικό πλήγμα.
Μπορεί η πλειοψηφία να τάσσεται κατά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών αλλά από μια εύθραυστη κυβέρνηση καλύτερα μια νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από μια νέα βουλή.
Η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ελλάδος δεν θα είναι υπαρκτός.
Η Γερμανία να θυμίσουμε μέχρι να σχηματίσει κυβέρνηση στην κυριολεξία πέρασαν…μήνες….

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης