Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) με τον επίτροπο Φούλε - Ενισχύεται ο ρόλος της ΕΕ στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) με τον επίτροπο Φούλε - Ενισχύεται ο ρόλος της ΕΕ στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό
Για «πολύ παραγωγικό και εποικοδομητικό κλίμα» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης
Για μια πολύ περιεκτική και πολύ καλή συζήτηση έκανε λόγο ο επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση της Ε.Ε Στέφαν Φούλε, μετά την συνάντηση του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν δύο.
Πρώτον, η ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, και συγκεκριμένα ο ρόλος του κ. Βαν Νούφελ, εκπροσώπου της Επιτροπής, και ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος, πώς θα κωδικοποιηθεί, πώς θα αποκτήσει πρακτική σημασία στην καθημερινή διαπραγμάτευση, ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμβατότητα των προτάσεων που κατατίθενται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο τα διαμειφθέντα θα τα μεταφέρει ο κ. Φούλε στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου.
Δεύτερον, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και διαφάνηκε ότι «η Ε.Ε. αναγνωρίζει πλήρως την αξία και τη σημασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ειδικά το θέμα της Αμμοχώστου».
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για νέα διάσταση στο θέμα της αλλαγής του κλίματος και της δημιουργίας δυναμικής σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση διότι, ανέφερε, «έχουμε πλέον και την ΕΕ να αναγνωρίζει πλήρως αυτή τη σημασία, όπως και οι ΗΠΑ (την αναγνωρίζουν)», ενώ «μετά τη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες υπάρχει και η αποδοχή εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης