Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή επίθεση Τσίπρα - Υπάρχει «Σαμαράς Gate» - Εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας ο Πρωθυπουργός

Σκληρή επίθεση Τσίπρα - Υπάρχει «Σαμαράς Gate» - Εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας ο Πρωθυπουργός
Ομιλία στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στο περιθώριο ομιλίας στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε δριμύτατα τον Πρωθυπουργό, καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου.
«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής» επισήμανε ο Α.Τσίπρας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά ως προσωπικό υπεύθυνο της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «Σαμαράς Gate» και όχι «Μπαλτάκος Gate».
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε καταγγείλει ότι ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα ιδιόμορφο κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21, με φασίζουσες επιρροές και συμπάθειες» συμπλήρωσε. «Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός» τόνισε, κλιμακώνοντας την επίθεση.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε πως «δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του συστήματος. Είναι το μακρύ του χέρι».
Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμήνυσε πως στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, έχοντας αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της.
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «στημένη παράσταση εξόδου από την κρίση». Μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την  υψηλή εποπτεία της Γερμανίας, όπως χαρακτηριστικά, τόνισε.
Όσον αφορά την επίσκεψη της Angela Merkel την Παρασκευή, υπογράμμισε πως «η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να πείσει τους δικούς της ψηφοφόρους πόσο σωστή είναι η πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, το άτακτο παιδί της Ευρώπης, έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής χάρη στο δικό της συνδυασμό καρότου και μαστίγιου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης