Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς - Συμψηφισμός οφειλών ΦΠΑ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - Κατάργηση προστίμων λόγω μη καταβολής ΦΠΑ

Σαμαράς - Συμψηφισμός οφειλών ΦΠΑ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - Κατάργηση προστίμων λόγω μη καταβολής ΦΠΑ
Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα κυβερνητικά σχέδια
(upd5)Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον συμφηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον συμψηφισμό των οφειλών του ΦΠΑ όχι μόνο από και προς το δημόσιο, αλλά και ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε πρώτη φάση ο συμψηφισμός θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500 χιλ. ευρώ ετησίως. Στη συνέχεια το μέτρο θα επεκταθεί και σε επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ.
"Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για τον συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απόφαση "τομή" τις σημερινές ανακοινώσεις.
"Ο συμψηφισμός θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών", γνωστοποίησε ο κ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας παράλληλα πως η ένταξη στο σύστημα θα είναι προαιρετική.
Το νέο σύστημα θα νομοθετηθεί σύντομα και θα ψηφιστεί μέχρι το Φθινόπωρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως "Το νέο σύστημα θα επιφέρει εξομάλυνση στην αγορά και θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία".
Όπως εξήγησε ταυτόχρονα "Με το νέο σύστημα οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο, ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής".
"Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες λόγω μη καταβολής ΦΠΑ του κράτους καταργούνται", ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε πως "Το κράτος δεν μπορεί να είναι αυστηρό προς τον πολίτη όταν δεν είναι δίκαιο προς τον πολίτη".
Tαυτόχρονα ανέφερε πως οι όφειλες του δημοσίου από 12 δισ. ευρώ μειώθηκαν στα 7 δισ. ευρώ και θα μειωθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του 2014 στα 2 δισ. ευρώ ώστε το κράτος να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη για δικές του αμαρτίες.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι συμπληρωματικά στην τόνωση της οικονομίας θα διαδραματίσουν σημαίνονται ρόλο τρία μέτρα:
- Το άνοιγμα ειδικών λογαριασμών για ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες και η διάθεσή των ποσών αυτών σε ανάγκες του κράτους
- Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια δημιουργείται νομοθετικό πλαίσιο διοίκησης των αδρανών καταθέσω ή σχολαζουσών κληρονομιών ένας ανενεργός πόρος σημαντικός που αξιοποιείται
- Καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το δημόσιο και η σύντμηση του χρόνου καταβολής του και ολοκληρώνεται η απογραφή των πραγματικών δικαιούχων συνταξιούχων.
"Η Ελλάδα μπαίνει στον 21ο αιώνα με δικαιοσύνη και ανάπτυξη" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

(Πρώτη ενημέρωση - Δευτέρα 7 Απριλίου 2014, ώρα 11:56)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης