Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τ. Μπαλτάκος: Δεν ήταν κρυφή η συνάντηση με τον Η. Κασιδιάρη - Η κυβέρνηση έπρεπε να γνωρίζει την στρατηγική της Χρυσής Αυγής

Τ. Μπαλτάκος:  Δεν ήταν κρυφή η συνάντηση με τον Η. Κασιδιάρη - Η κυβέρνηση έπρεπε να γνωρίζει την στρατηγική της Χρυσής Αυγής
Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης έδωσε εξηγήσεις και λεπτομέρειες για την επίμαχη συζήτηση
(upd3) Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η πολύωρη κατάθεση του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, στην εισαγγελέα πρωτοδικών, Καλλιόπη Νταγιάντα.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν ήταν κρυφή η συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Στην κατάθεση του, ο Τ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2013.
Παράλληλα, υποστήριξε, εξ όσων θυμάται, όπως ανέφερε στην εισαγγελέα, ότι λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και οτι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά.
«Η κυβέρνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ο Τ. Μπαλτάκος.
Όσον αφορά τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατίας, ο Τ. Μπαλτάκος τόνισε: "Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία".

Νωρίτερα το bankingnews μετέδιδε

Την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Μπαλτάκου, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα για το επίμαχο βίντεο, στο οποίο συνομιλεί με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπαλτάκος θα κληθεί να δώσει μια σειρά από εξηγήσεις σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, όπως ο χρόνος και ο τόπος που έγινε η συνομιλία του με το βουλευτή της Χρυσής, καθώς και να υπογραμμίσει εάν θυμάται αν υπάρχουν και άλλα «κομμάτια» της συνομιλίας.
Επιπλέον, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης αναμένεται να ερωτηθεί εάν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κ.Κασιδιάρη.
Σημειώνεται πως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που έχει αναλάβει και τη σχετική έρευνα, ήδη με έγγραφό της έχει ζητήσει από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Πάντως ο κ.Κασιδιάρης εξακολουθεί να απειλεί προειδοποιώντας ότι: «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Και ο λάκκος είναι έτοιμος και τους περιμένει στις 18 και 25 Μαΐου».
«Δημοσίευσα τη συνομιλία την ημέρα που θα συζητούνταν η παράταση της προσωρινής κράτησης των φυλακισμένων βουλευτών μας, προκειμένου κάποιοι δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε ο κ.Κασιδιάρης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News.
Πάντως οι αναταράξεις στην κυβέρνηση παραμένουν.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων που χαριεντίζονται με την Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη για τα πρόσωπα που επιλέγει.

(πρώτη ενημέρωση 7 Απριλίου 09:06)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης