Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού λόγω της υπόθεσης Μπαλτάκου – Μεγάλη «χαμένη» η ΝΔ, έκθετος ο Σαμαράς

Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού λόγω της υπόθεσης Μπαλτάκου – Μεγάλη «χαμένη» η ΝΔ, έκθετος ο Σαμαράς
Υπό πίεση και το ΠΑΣΟΚ, αν και φαίνεται να κερδίζει επικοινωνιακούς και πολιτικούς πόντους
Η υπόθεση του Τ.Μπαλτάκου ανατρέπει πλήρως τις έως σήμερα πολιτικές ισορροπίες στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Αν και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να επιμένει στη γραμμή πως ο κ.Μπαλτάκος εξέφρασε προσωπικές απόψεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί «στημένης πολιτικής δίωξης» κατά της Χρυσής Αυγής προκειμένου να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς την Χ.Α., είναι προφανές πως η ΝΔ είναι ο μεγάλος «χαμένος» ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.
Όχι μόνο διότι οι αποκαλύψεις ανατρέπουν την πολιτική δυναμική της ΝΔ και «ακυρώνουν» την επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδίαζε να εξαπολύσει, επικαλούμενη το success story της ελληνικής οικονομίας και τα εύσημα των Ευρωπαίων
Αλλά κυρίως διότι πλήττεται το πιο ισχυρό «χαρτί» της ΝΔ, ο ίδιος ο κ.Σαμαράς, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης με τον κ.Μπαλτάκο για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.
Φιλία και συνεργασία που αν μη τι άλλο υποδηλώνουν – και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις – πως ο κ.Σαμαράς ακόμα και αν δεν γνώριζε τι ακριβώς συζητούσε ο Μπαλτάκος με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είχε γνώση των επαφών αλλά και της σκοπιμότητας αυτών.
Είναι προφανές πως το πολιτικό προφίλ του κ.Σαμαρά έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, όπως άλλωστε και η αξιοπιστία των λεγομένων του.
Διότι δεν μπορεί να διαμηνύει πως η κυβέρνηση του επέδειξε τη δέουσα πολιτική βούληση, πως συντρίβει τον εξτρεμισμό και κλείνει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στην φυλακή και την ίδια στιγμή ο γ.γ. της κυβέρνησης του να έχει τέτοιου είδους επαφές με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ακόμα όμως και αν δεχθεί κανείς το επιχείρημα που προβάλλουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις κινήσεις Μπαλτάκου και ότι ο τελευταίος είχε αυτονομηθεί το τελευταίο διάστημα, οι πολιτικές ευθύνες του κ.Σαμαρά είναι περισσότερο από προφανείς.
Σε κάθε περίπτωση όποια ερμηνεία και αν δοθεί ο κ.Σαμαράς είναι πολιτικά έκθετος.
Υπό πίεση βρίσκεται όμως και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ.
Διότι τίθεται το ερώτημα πώς γίνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος να είναι από τους πρωτεργάτες της ιδέας να ενωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργήσουν ένα «συνταγματικό τόξο» κατά της Χρυσής Αυγής και παράλληλα να συγκυβερνά με τη ΝΔ, η οποία κατηγορείται για «ακροδεξιά ατζέντα» και από τα ίδια τα στελέχη του.
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ – και παρά τις πιέσεις που ασκούνται τόσο από τον Γ.Παπανδρέου όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ να άρει τη στήριξη του στην κυβέρνηση – φαίνεται ότι δεν προτίθεται να αποσταθεροποιήσει το κυβερνητικό σχήμα.
Στάση που αν μη τι άλλο ενισχύει τη θέση του κ.Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας».
Ίσως να είναι η πρώτη φορά που το επιχείρημα αυτό φαίνεται ικανό να προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ πολιτικούς και επικοινωνιακούς πόντους.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης