Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίση κορυφής και πολιτικής στρατηγικής στη ΔΗΜΑΡ - Νέος γύρος εσωστρέφειας και αναζήτησης κατεύθυνσης στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

Κρίση κορυφής και πολιτικής στρατηγικής στη ΔΗΜΑΡ - Νέος γύρος εσωστρέφειας και αναζήτησης κατεύθυνσης στην τελική ευθεία προς τις εκλογές
Η κάλπη του Μαΐου κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το πολιτικό μέλλον του κόμματος
Ο Φώτης Κουβέλης, o πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είναι από τους πλέον συμπαθείς στην κοινή γνώμη πολιτικούς αρχηγούς για το πολιτικό προφίλ και παρελθόν του.
Το αποδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες επιπλέον επιβεβαιώνουν και τη «βύθιση» της ΔΗΜΑΡ ενόψει των εκλογών του Μαΐου.
Τα δημοσκοπική βύθιση επιβεβαίωσε επί της ουσίας χθες και ο ίδιος ο κ.Κουβέλης, όταν υποστήριξε πως το στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ είναι να εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Όσο ρεαλιστική και αν είναι αυτή η πολιτική αποτίμηση, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την αποτυχία της εφαρμοζόμενης ως σήμερα πολιτικής στρατηγικής του κόμματος, το οποίο «βλέπει» τη δημοτικότητα του να έχει πέσει από το 6% ακόμα και κάτω από το 2% και το πολιτικό του μέλλον να φαντάζει αβέβαιο.
Η ΔΗΜΑΡ πήρε πολύ σοβαρές, δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Όπως όταν αποφάσισε να γίνει η Αριστερά της Ευθύνης και να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Ή όταν έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από αυτήν.
Όπως όταν έλαβε την πολιτική απόφαση να μη συμμετάσχει στο εγχείρημα της Ελιάς για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αλλά να προχωρήσει στη διαμόρφωση του δικού της τρίτου, προοδευτικού πόλου.
Αποφάσεις, την ορθότητα των οποίων εξακολουθεί να υποστηρίζει ο κ.Κουβέλης παρά τα όσα υποστηρίζουν οι δημοσκοπήσεις και ηγετικά στελέχη του κόμματος.
Όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Κουβέλη για σωρεία λανθασμένων αποφάσεων που έχουν πλήξει τη ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρηση της από την κυβέρνηση.
Αιτιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η ΔΗΜΑΡ να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε τον κ.Ψαριανό ότι υπονομεύει την πορεία και τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος καθώς «λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων».
Ανακοίνωση που με τη σειρά της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σπ.Λυκούδη, ο οποίος την χαρακτήρισε απαράδεκτη, τονίζοντας ότι «παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος».
Είναι προφανές πως στη ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται μια ακόμα κρίση κορυφής, η οποία έρχεται ίσως την πιο κρίσιμη χρονικά περίοδο για το κόμμα.
Διότι διαπιστώνεται ότι ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης  και πορείας της ΔΗΜΑΡ παραμένει επί της ουσίας «ανοιχτό», παρά τις ειλημμένες αποφάσεις του κόμματος.
Η ΔΗΜΑΡ πράγματι είναι σε κρίση.
Όχι όμως μόνο λόγω του τελευταίου γύρου της εσωκομματικής ανατάραξης.
Αλλά κυρίως διότι αδυνατεί να διεισδύσει στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, στους νέους ηλικιακά ανθρώπους όπου δημοσκοπικά δεν ανιχνεύεται καν.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης