Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) - Είμαι υπόλογος στους πολίτες και όχι στην τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) - Είμαι υπόλογος στους πολίτες και όχι στην τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις
Θα μπει τέλος στο πελατειακό κράτος, το οποίο θα αξιολογεί και θα αξιολογείται, τόνισε
Υπόλογος στους έλληνες πολίτες και όχι στην τρόικα δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι θα μπει τέλος στο πελατειακό κράτος, το οποίο θα αξιολογεί και θα αξιολογείται.
Παρουσιάζοντας την Εθνική Στρατηγική και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για την επόμενη διετία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόοικα λέγοντας ότι «δεν αισθάνομαι αυτήν τη στιγμή ότι είμαι υπόλογος στην τρόικα για την υλοποίηση της Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2016. Αισθανόμαστε, ότι είμαστε υπόλογοι στους έλληνες πολίτες και πρέπει να πετύχουμε. Είμαστε υπόλογοι στους πολίτες να έχουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία θα είναι καλύτερη, αποτελεσματικότερη και θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «αφήνουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους οι οποίοι επιβάλλονται από τους πιστωτές μας και περνάμε σε μια περίοδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με αμιγώς ποιοτικό χαρακτήρα. Την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων την ορίζουμε πια εμείς. Βεβαίως και αναζητούμε τεχνική βοήθεια και πολιτική στήριξη από τους εταίρους μας».
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της υπουργίας του, σημείωσε ότι «ήρθαμε στην ουσία ως πυροσβέστες, να σβήσουμε μία φωτιά και να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι έπρεπε να κλείσει ο κύκλος των ποσοτικών στόχων, κάτι που επιτεύχθηκε με την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων και την προσμέτρηση σε αυτήν των υποχρεωτικών μετακινήσεων που έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών (μετακινήσεις εφοριακών, που έγιναν στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης του υπουργείου Οικονομικών).
Όσον αφορά την απαίτηση της τρόικας για επιπλέον 8.000 απολύσεις το 2015 και περαιτέρω διαθεσιμότητες για το 2014, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε και αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν στην τελική συμφωνία.
Όπως επισήμανε, «υπάρχει μόνον ένας ενδεικτικός αριθμός για απολύσεις οι οποίες θα προέλθουν αποκλειστικά και μόνον από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους ή υπαλλήλους οι οποίοι θα εντοπιστούν με παράνομες μετατροπές συμβάσεων, ο οποίος ορίζεται περίπου στις 2.000 και τονίζω ότι είναι ενδεικτικός αριθμός» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «άλλο απολύσεις και άλλο κινητικότητα», προσθέτοντας ότι αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, που δεν πρέπει να νοθεύεται με ενδεχόμενες απολύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης