Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Πάγκαλου κατά πάντων - Απαράδεκτη η κίνηση Παπανδρέου - Χυδαία η δήλωση Βενιζέλου - Κόμμα του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά Πάγκαλου κατά πάντων - Απαράδεκτη η κίνηση Παπανδρέου - Χυδαία η δήλωση Βενιζέλου - Κόμμα του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ
«Έτσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά στις Ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρώην υπουργός εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις εκλογές
Έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλ, αλλά και τον Γ. Παπανδρέου άσκησε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις ευρωεκλογές σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έτσι μου ‘ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά».
Από τα πυρά του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκάλεσε κόμμα του μπάχαλου.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και αναφερόμενος στην κίνηση Παπανδρέου κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του και πρόσθεσε ότι αυτές είναι πολιτικές Τσίπρα, πολιτικές ενός ανεύθυνου ανθρώπου.
Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντάς τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου».
Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δημιούργησε μια ομάδα βουλευτών που «είχε λυσσάξει» κατά του κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ορισμένοι βουλευτές ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, «οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο».
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα, κάτι που δεν έπραξε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «αυτός έβγαλε το φίδι από την τρύπα» σε ό,τι αφορά την κρίση στη χώρα.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ, τη χαρακτήρισε χυδαιότητα και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες».
Μάλιστα, για την κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου σημείωσε ότι δείχνει «την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης».
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές διατύπωσε τον προβληματισμό του σχετικά με τον ποιο θα ψηφίσει και μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του σημείωσε ότι «έτσι μου ’ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας».
Απέκλεισε, πάντως το ενδεχόμενο να ψηφίσει Κουβέλη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Ελιά ή Ποτάμι.
Όσον αφορά την Κεντροαριστερά έκανε λόγο για πολυδιάσπαση και υποστήριξε ότι «το τελευταίο που φοβόμασταν ήταν η επάνοδος Παπανδρέου.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, κανείς δεν τον εμποδίζει να επιστρέψει και γιατί όχι, να δημιουργήσει και νέο κόμμα.
Τέλος, από την κριτική του δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκάλεσε κόμμα του μπάχαλου μετά την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι το κόμμα του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ. Απέτυχε στην προσπάθειά του να ματαιώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου και προσπάθησε να τη διακόψει, κάνοντας φασαρία και να δημιουργήσει εντυπώσεις, με μια πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης