Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ.) - Κινητικότητα και απολύσεις είναι πλεόν δύο ξεχωριστές έννοιες

Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ.) - Κινητικότητα και απολύσεις είναι πλεόν δύο ξεχωριστές έννοιες
Στην διαφοροποίηση των δύο μέτρων εστίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα τόνισε ότι «οι απολύσεις αποσυνδέονται, πλέον, πλήρως από την κινητικότητα» και επανέλαβε ότι «κινητικότητα και απολύσεις είναι, πλέον, δύο ξεχωριστές έννοιες, όπως θα έπρεπε να είναι εξαρχής».
Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «θα υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, μία δομημένη εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο, που θα αντικαταστήσει το εν πολλοίς προβληματικό σύστημα των αποσπάσεων και των μετατάξεων. Εκεί όπου υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, με βάση τα οργανογράμματα, οι θέσεις αυτές θα προκηρύσσονται και αν υπάρχει ενδιαφέρον η θέση θα καλύπτεται βάση μίας οργανωμένης αγοράς εργασίας».
Στο μεταξύ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφήνουν πίσω τους ποσοτικούς στόχους και αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου, μετά και τις ρυθμίσεις που πέρασαν χθες από τη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο και τις οποίες προώθησε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης