Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυπριακό – Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου – Ανασκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων

Κυπριακό – Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου – Ανασκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων
Στόχος να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διάλογος


Τη δεύτερη συνάντηση τους μετά την έναρξη της νέας φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
Στη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της πορείας των συνομιλιών των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, κ. Μαυρογιάννη και Οζερσάι.
Στόχος του κ. Αναστασιάδη είναι να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει ο διάλογος πιο αποτελεσματικός, καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά εκτιμά ότι οι τουρκοκυπριακές θέσεις αποκλίνουν από το κοινό ανακοινωθέν για τις διαπραγματεύσεις.
Ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, με τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν δημιουργεί αισιοδοξία και περιθώρια για αμοιβαία αποδεκτή, συμβιβαστική λύση εντός του 2014.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Αναστασιάδης θεωρεί ότι η λύση θα είναι πολύ πιο εφικτή αν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, βελτιωθεί η κυπριακή οικονομία, ξεκαθαρίσει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής, καθώς και οι προθέσεις του Ισραήλ για αγωγό προς Τουρκία ή τερματικό, διαφανεί, αν θα υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας την άνοιξη του 2015.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης