Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) - Gottenmoeller (υφ. Εξωτ. ΗΠΑ)

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) - Gottenmoeller (υφ. Εξωτ. ΗΠΑ)
Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πάρα πολύ ώστε να βρεθούν καλές λύσεις εδώ, στη βάση της κοινής δήλωσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων
Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με την υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τον Έλεγχο Όπλων και τη Διεθνή Ασφάλεια, Rose Gottenmoeller.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Gottenmoeller είπε, αναφερόμενη στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πάρα πολύ, ώστε να βρεθούν καλές λύσεις εδώ, στη βάση της κοινής δήλωσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
«Γνωρίζω ότι θα γίνει πολλή δουλειά και προσβλέπω στις ευκαιρίες για εξεύρεση λύσης των μακροχρόνιων δυσκολιών εδώ στην Κύπρο» πρόσθεσε η ίδια.
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος ανέφερε, ότι με τον κ. Αναστασιάδη συζήτησαν «για την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, διότι και εδώ επίσης βλέπουμε την επίδραση και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού κράτους δικαίου και ισχυρών κανόνων που σχετίζονται με την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων από τη Συρία. «Η Κύπρος έχει διαδραματίσει έναν τόσο σημαντικό ρόλο ως βάση της ομάδας του ΟΗΕ που εργάζεται για το θέμα αυτό, καθώς και για τις ναυτικές επιχειρήσεις που προστατεύουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία» κατέληξε η κ. Gottenmoeller.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης