Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου) – Καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού οι υδρογονάνθρακες

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου) – Καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού οι υδρογονάνθρακες
Στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας και οι δύο κοινότητες θα έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλούτο της χώρας


Την εκτίμηση ότι οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο 3ο Ενεργειακό Συμπόσιο.
«Φανταστείτε τον ίδιο χάρτη της περιοχής, με λυμένα τα προβλήματα Κύπρου και Τουρκίας. Στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας, και οι δύο κοινότητες θα έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλούτο της χώρας, κατ αναλογία του μεγέθους της καθεμιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος διεμήνυσε πως για τη Λευκωσία, προτιμητέα λύση για τη μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου είναι η διέλευση αγωγού μέσω Ελλάδας, αν και επεσήμανε πως δεν είναι ειδικός για αυτό το θέμα.
«Θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας, τόνισε ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας που αντιμετώπιζε η Κύπρος.
«Ύστερα από δώδεκα μήνες σκληρής δοκιμασίας, εφαρμογής μέτρων και αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων της Κύπρου έναντι των δανειστών της, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης» τόνισε ο κ.Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως είναι φανερό ότι η Κύπρος μπήκε στον δρόμο της παλινόρθωσης της οικονομίας της, γεγονός που δεν διαφεύγει της προσοχής και της εκτίμησης των διεθνών πιστωτών της, αλλά και του διεθνούς Τύπου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης