Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκορδάς (υφυπ.Ανάπτυξης) - Στο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης η ευθύνη για το κόστος παραγωγής του γάλακτος

Σκορδάς (υφυπ.Ανάπτυξης) - Στο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης η ευθύνη για το κόστος παραγωγής του γάλακτος
Οι μεταρρυθμίσεις δεν θα βλάψουν, αλλά θα ωφελήσουν τους κτηνοτρόφους



Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε την ευθύνη για το κόστος παραγωγής του γάλακτος ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν, αλλά θα ωφελήσουν τους κτηνοτρόφους.
«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή. Αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ.Σκορδάς.
«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με την φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν. Πρέπει η κουβέντα να γίνεται με επιχειρήματα και με στοιχεία. Έχουν τοποθετηθεί ευθέως οι επιστήμονες» υποστήριξε ο κ.Σκορδάς, αναφέροντας πως ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας και δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή για τη χρηστική άξια του προϊόντος.
«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος, και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης