Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Κουμουτσάκος (Ν.Δ.) - Η Αττική είναι το «σαλόνι της Ελλάδας»

Γ. Κουμουτσάκος (Ν.Δ.) - Η Αττική είναι το «σαλόνι της Ελλάδας»
Η Αττική χρειάζεται δουλειές, ανάπτυξη, διαφάνεια και αλληλεγγύη, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης
Την αναγκαιότητα να αλλάξει πρόσωπο η Αττική εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πρόσθεσε δε, ότι η Αττική χρειάζεται δουλειές, ανάπτυξη, διαφάνεια και αλληλεγγύη και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτές είναι τέσσερις περιοχές πρώτης προτεραιότητος για μένα και τώρα, αλλά και μετά, ως περιφερειάρχης».
Είναι μια εμπειρία εξωτερικού, αλλά εφαρμογής εσωτερικού, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο, καθώς η Ευρώπη περνά στην εποχή των ευρωπαϊκών περιφερειών. Κάθετι που μπορεί να συνδέσει το ευρωπαϊκό με το περιφερειακό, με το τοπικό, είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εκεί είναι το μέλλον. Ο,τιδήποτε άλλο είναι παρελθόν».
Άκουσα πολλές φορές για τα σαλόνια, που εγκαταλείφθηκαν για τα αλώνια της Αττικής, σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο λάθος νααντιμετωπίζουμε την Αττική, τους ανθρώπους της και τα προβλήματά της με την σχεδόν απαξιωτική έκφραση «το αλώνι της Ελλάδας».
Η Αττική είναι «το σαλόνι της Ελλάδας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «εδώ θα πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει καλύτερο, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ανθρώπων. Και τα προβλήματα είναι πολλά, οι πιέσεις που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι της Αττικής, όπως και όλης της Ελλάδας, είναι πολύ μεγάλες όλα αυτά τα χρόνια και η περιφέρεια μπορεί, έχει τη δυνατότητα, με μία στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων, ν΄ αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα».
Παράλληλα, επισήμανε ότι ύψιστης προτεραιότητας θέμα είναι η επίλυση του προβλήματος των αστέγων, αναφέροντας ότι «τα πέτρινα χρόνια της κρίσης δημιούργησαν χιλιάδες αστέγους, κάτι πρωτόγνωρο για τα χρόνια της ανάπτυξης της χώρας.
»Είναι μια πολύ δυνατή γροθιά στον ανθρωπισμό μας, τις αξίες μας και τον πολιτισμό μας, γιατί σε μια πόλη που θέλει να είναι ζωντανή οι εικόνες ανθρώπων που δυστυχούν αποτρέπουν την ανάπτυξη. Εχουμε πολλούς λόγους για να λύσουμε το θέμα των αστέγων» σημειώνει μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης