Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τη συμφωνία με την τρόικα - «Προεκλογικά τεχνάσματα» καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τη συμφωνία με την τρόικα - «Προεκλογικά τεχνάσματα» καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συμφωνία λαιμητόμο»
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή με επίκεντρο τη χθεσινή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συμφωνία λαιμητόμο», ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναξιοπιστία και πολιτική καταστροφολογία. Από την πλευρά της και η ελάσσων αντιπολίτευση επιτέθηκε στη κυβέρνηση καταλογίζοντάς της προεκλογικά επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Για «ένα τρομακτικό επικοινωνιακό θέατρο που παίζει η κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με την τρόικα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μια συμφωνία λαιμητόμο γι’ αυτό και δεν την δίνει στη δημοσιότητα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης αντέτεινε ότι με το πλεόνασμα των 500 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική με συγκεκριμένες πράξεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει απολογηθεί για την πολιτική καταστροφολογίας που ακολουθεί και έχει πέσει έξω.
«Όταν οριστικοποιηθούν τα τελικά κείμενα και θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες θα έρθουν όλα στη Βουλή προς συζήτηση», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για μια συμφωνία που δεν είδε κανείς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, χαρακτήρισε «ψίχουλα» το πλεόνασμα, τονίζοντας ότι «με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στην ουσία παίρνει 1.000 ευρώ από τον κάθε πολίτη για να του δώσει ένα ευρώ».
«Η ΝΔ είναι συνεπής με την πολιτική της που είναι βάρβαρη. Η συμφωνία με την τρόικα είναι ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Έρχεται να υλοποιήσει σήμερα όσα ζητούν εδώ και χρόνια οι βιομήχανοι και η πλουτοκρατία», προσέθεσε ο κ. Παφίλης.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, επεσήμανε ότι «αυτό που δεν πρέπει να περισσεύει είναι οι επικοινωνιακές τακτικές ενόψει και τον εκλογών».
«Μακριά από τη ΔΗΜΑΡ η αίσθηση της μιζέριας και η μη αναγνώριση των θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό όμως που πέτυχε η χώρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορεί να το πιστωθεί κανείς», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης