Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία για τον αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες - Βουλευτές της κυβέρνησης ζητούν την απόσυρση της

Αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία για τον αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες - Βουλευτές της κυβέρνησης ζητούν την απόσυρση της
Η τροπολογία παρατείνει για έξι μήνες την ολοκλήρωση του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες από το 1974
Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, προκάλεσε η εκπρόθεσμη τροπολογία της κυβέρνησης.
Η τροπολογία παρατείνει για έξι μήνες την ολοκλήρωση του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες από το 1974, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει μικρότερες ποινές για όσους δεν δικαιολογούν την περιουσία που εμφανίζουν ή αδυνατούν να καταθέσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα δεν κρατούν αρχεία.
Οι δύο βουλευτές ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας.
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για αντισυνταγματική τη μεθόδευση, ενώ ο κ. Κακλαμάνης μίλησε επί μακρόν και τόνισε πως «δημιουργείται στους πολίτες η αίσθηση ότι κάτι μαγειρεύεται».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος επεσήμανε ότι το υπουργείο του δεν έχει νομοθετική πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή, γι’ αυτό καταθέτει την τροπολογία.
Ο κ. Κακλαμάνης πάντως θυμήθηκε το ανέκδοτο στο οποίο η αλεπού είχε κόψει την ουρά της και προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν περιττό βάρος.
«Δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση ότι είμαστε όλοι εδώ μέσα αλεπούδες με κομμένη την ουρά», είπε, ενώ έκανε επίθεση στο συγκρότημα Λαμπράκη, κάνοντας λόγο για «δόλιο συγκρότημα».
Ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε από τον Αλ. Κακλαμάνη να μην είναι άδικος, αλλά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε να αντιδρά λέγοντας στον αναπληρωτή Υπουργό ότι δεν μπορεί να υποτάσσεται «στον εκάστοτε ένοικο του Μαξίμου».
Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής ότι δίνει σόου, προκειμένου να παίξει στα δελτία ειδήσεων και τον χαρακτήρισε «κατάντια του Κανονισμού της Βουλής», καθώς, όπως είπε, έχει το προνόμιο να παρεμβαίνει όποτε θέλει και για όσο χρόνο επιθυμεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης