Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Ενδεχόμενη κατάργηση επιδομάτων - Κατοχυρωμένος ο βασικός μισθός έως το 2017

Β. Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Ενδεχόμενη κατάργηση επιδομάτων - Κατοχυρωμένος ο βασικός μισθός έως το 2017
Οι καΘυστερήσεις στην απονομή σύνταξης οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των συνατξιούχων και στη μείωση του προσωπικού των ταμείων, σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας
Η πλήρης ψηφιοποίηση του συστήματος θα δώσει οριστική λύση στην καθυστέρηση απονομομής των συντάξεων, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων και την ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού των Ταμείων.
Όπως επισήμανε, μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο τα στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος θα ψηφιοποιηθούν για τον υπολογισμό της σύνταξης και εκτίμησε ότι ύστερα από αυτό, ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται μέσα σε μία εβδομάδα.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατάργηση σειράς επιδομάτων εργαζομένων, δεν τα διέψευσε, αλλά τα απέδωσε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την τρόικα.
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η θέση της κυβέρνησης είναι καθαρή «και σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, όπως τα έχει ψηφίσει η Βουλή και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και δεν θα υπάρξουν», τόνισε.
Όσον αφορά τον βασικό μισθό, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι μέχρι το 2017 είναι κατοχυρωμένος με βάση το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και ευχήθηκε οι συνθήκες μετά το 2017 να είναι καλύτερες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης