Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών) - Συμβολικός ο ρόλος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την έξοδο από την κρίση

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών) - Συμβολικός ο ρόλος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την έξοδο από την κρίση
Ο κ. Κούρκουλας έδωσε μεγάλη έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας
Τον πολιτικό και συμβολικό ρόλο που έχει αποκτήσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την έξοδο από την κρίση, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο υφυπουργός αναφερόμενος στις ευρωεκλογές εστίασε στις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί από ένα μέρος των ευρωπαϊκών ΜΜΕ πριν από την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το κλίμα έχει πλέον αλλάξει ριζικά, αποδίδοντας αυτή την θετική για τη χώρα μας μεταβολή στην επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής
Ο κ. Κούρκουλας έδωσε μεγάλη έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τις ελληνικές θέσεις περί αναγκαιότητας του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της διασφάλισης προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στην τρέχουσα κρίση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NSA), και της ομάδας εργασίας ΕΕ-ΗΠΑ που εξετάζει το θέμα, σε συνάρτηση με το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης