Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue – Πρώτοι σε δημοτικότητα ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαράς – Δυσαρεστημένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση 9 στους 10 Έλληνες

Public Issue – Πρώτοι σε δημοτικότητα ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαράς – Δυσαρεστημένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση 9 στους 10 Έλληνες
Το 44% πιστεύει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς
τα προβλήματα της χώρας



Το θολό πολιτικό τοπίο αλλά και τη «σύγχυση» που επικρατεί στο εκλογικό σώμα - τουλάχιστον την παρούσα χρονική περίοδο – έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προηγούνται στις θετικές απόψεις της κοινής γνώμης.
Εύρημα που αν μη τι άλλο είναι άκρως αντιφατικό.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά θετικής γνώμης που λαμβάνουν τα κόμματα είναι τα εξής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 37% και ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ με 35%, η Νέα Δημοκρατία με 32%, το ΚΚΕ με 32%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 31%, το ΠΑΣΟΚ με 15% και η Χρυσή Αυγή με 10%.
Αναφορικά με τις θετικές γνώμες για τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, πρώτος είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 39% και ακολουθεί ο κ.Τσίπρας με 38%.
Ωστόσο, είναι  ενδεικτικό ότι ο κ.Σαμαράς θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 40% έναντι 30% που λαμβάνει ο κ.Τσίπρας.
Στην τρίτη θέση της δημοφιλίας βρίσκεται ο κ.Κουβέλης με 37%, ο Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) με 27%, ο Π.Καμμένος με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) με 18% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή) με 9%.
Η δημοσκόπηση όμως κρύβει αρκετές αρνητικές εκπλήξεις, κυρίως για το ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, το 27% των πολιτών υποστηρίζει ότι προτιμά μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στηρίζει το 24%.
Την ίδια στιγμή, οι δυσαρεστημένοι πολίτες για την αντιπολίτευση είναι περισσότεροι από τους δυσαρεστημένους για την κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 82% δηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους για την κυβέρνηση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση ανέρχεται στο 88%.
Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρα σαφές είναι ότι το 44% που υποστηρίζει ότι καμία σημερινή κυβερνητική πρόταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προβλήματα της Ελλάδας.
Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πολύ (32%) ή αρκετά (32%), ενώ το 73% δηλώνει ότι θα πάει σίγουρα στην κάλπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης