Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σ. Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Μέχρι την Κυριακή η συμφωνία με τρόικα

Σ. Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Μέχρι την Κυριακή η συμφωνία με τρόικα
Στόχος είναι το πλεόνασμα να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στην οικονομία, όπως οι συνταξιούχοι, καθώς η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση θα έχει πετύχει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκολγου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εν όψει και της νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών σήμερα στις 15:00.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται επικριτικός για την Ελλάδα, ο κ. Κεδίκογλου παρέπεμψε στο σύνολο των απαντήσεων και όχι σε μεμονωμένα σημεία, υπονοώντας πως ο τρόπος με τον οποίο τέθηκαν τα ερωτήματα εκμαίευσε αρνητικές απαντήσεις από τον γερμανό αξιωματούχο.
Ερωτηθείς αν διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο, «αλλά πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και το ύφος της ερώτησης» και συμπλήρωσε ότι το θέμα του χρέους τέθηκε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ με επίμονο τρόπο ενώ μιλούσε για άλλα θέματα και τη στιγμή που το ελληνικό χρέος συνιστά ακανθώδες ζήτημα στη γερμανική πολιτική σκηνή.
Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει θέμα τρόπου διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στην οικονομία, σημειώνοντας ως παράδειγμα του χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά.
Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για παύση πληρωμών προς ιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης