Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων
ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών.
«Υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.
Μάλιστα διευκρίνισε ότι «θα προκύψουν προτάσεις για εξοικονόμηση δαπανών και μείωση προσωπικού».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η ατιμωρησία στο δημόσιο παίρνει τέλος και επισήμανε: «Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία -και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλλε η τρόικα».
Όσον αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το ελληνικό κράτος μπορεί να έγινε μικρότερο αλλά όχι καλύτερο», καθώς, όπως σημείωσε, «οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν πάνω από 200.000, το κόστος μισθοδοσίας από 24 δισ. μειώθηκε σε 15,7 δισ. για το 2013 και το κράτος σίγουρα έγινε μικρότερο, αλλά δεν έγινε καλύτερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης