Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύνδεση των σκανδάλων της λίστας Lagarde και των εξοπλιστικών «βλέπουν» οι αρχές – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου

Σύνδεση των σκανδάλων της λίστας Lagarde και των εξοπλιστικών «βλέπουν» οι αρχές – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου
Στους αρμόδιους εισαγγελείς η σύζυγος του πρώην υπουργού
Διευρύνεται ο κύκλος των μαρτύρων για τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.
Ειδικότερα, οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιώργος Σταυρόπουλος κάλεσαν σε απολογία τη σύζυγο του πρώην «πράσινου» υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου.
Η Σταυρούλα Κουράκου εκλήθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC. Στον εν λόγω λογαριασμό βρέθηκαν περίπου 1,3 εκ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής, η Σταυρούλα Κουράκου έχει τύχει ερευνών για το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του πόθεν έσχες, στο περιθώριο των ερευνών για τη λίστα Lagarde.
Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές εικάζουν πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός συνδέεται άρρηκτα με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς «υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες για τυχόν διασύνδεση του ποσού με την μέχρι τώρα ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα  των υποβρυχίων και των ASRAD και πρέπει να διερευνηθούν».
Παράλληλα, οι αρμόδιοι ανακριτές κάλεσαν σε απολογία και τους κουμπάρους του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι φέρεται να απέστειλαν έμβασμα 1 εκ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης